CEC Bank si Alpha Bank Romania au semnat un contract pentru o finantare de 121 milioane lei Complexului Energetic (CE) Craiova, cu garantia statului (79,09%), prin care compania energetica va efectua modernizari la un depozit de zgura.

Finantarea va acoperi necesarul pentru realizarea proiectului de mediu "Marirea stabilitatii depozitului de zgura si cenusa mal drept si mal stang al raului Jiu, folosind tehnologia de fluid dens, la Sucursala Electrocentrale Isalnita", potrivit directorului general al CE Craiova, Corneliu Ditescu. Acesta a mai spus ca investitia va demara in decembrie 2008 si se va incheia la sfarsitul lui 2009.

Perioada de gratie este de trei ani, iar apoi noua ani este perioada de rambursare, a precizat Corneliu Ditescu. Complexul Energetic Craiova a aprobat pentru 2009 un program de investitii de 407,9 milioane lei, defalcat pe cele trei sucursale, Sucursala Electrocentrale (SE) Isalnita, SE Craiova II si Sucursala Miniera Prigoria, potrivit NewsIn.

Actionarul majoritar al CE Craiova este AVAS, care detine 73% din actiuni, Fondul Proprietatea are 25%, iar 2% apartin Societatii pentru Inchiderea si Conservarea Minelor S.A.

Cele trei complexuri energetice din Oltenia (Turceni, Rovinari si Craiova) acopera circa o treime din productia de electricitate a Romaniei, fiind, dupa Hidroelectrica si Nuclearelectrica, producatorii celei mai ieftine energii din tara.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Romania, printre principalele tari care au atras finantare de la EFSE