Asito Kapital vrea afaceri mai mari cu 11% in 2009

Compania de asigurari Asito Kapital a mizeaza pe o crestere cu 11% a afacerilor in 2009, pana la 13,12 milioane euro, pe fondul dezvoltarii unor produse de nisa precum asigurarile pentru echipamente si utilajele din constructii sau cele din domeniul forajului petrolier.

In 2007, Asito Kapital inregistrase prime brute subscrise de 27,91 milioane lei si avea o cota de piata de 0,39%.

Pentru acest an, Asito Kapital estimeaza o cifra de afaceri de circa 11,8 milioane de euro.

"Desi urmeaza un an dificil din punct de vedere economic, Asito Kapital are avantajul flexibilitatii prin care se poate adapta unor solicitari foarte specifice, cu un grad mare de complexitate. Avem deci capacitatea de a ne consolida pozitia prin lansarea a trei-patru produse destinate unor nise din piata, pe baza carora vom putea continua cresterea inregistrata de companie in 2008", a spus directorul general al Asito Kapital, Marcel Pirciog, intr-un comunicat.

El a explicat ca are in vedere lansarea unui produs de nisa, referitor la asigurarile pentru echipamentele si utilajele din constructii care acopera riscurile asociate activitatii de santier.

De asemenea, Asito Kapital mizeaza pe cresterea volumului subscrierilor pentru asigurarile din domeniul forajului petrolier, unde compania are o experienta zece ani de activitate pe piata din Romania.
Un alt segment aflat in atentia Asito Kapital este cel al asigurarilor de raspundere manageriala (D&O - Directors & Officers insurance), pentru acoperirea riscurilor care decurg din deciziile sau non-deciziile managerilor, cu impact asupra evolutiei afacerilor.

"Caracteristica principala a oricarei crize financiare sau economice, cum e si cea pe care o traversam in prezent, este lipsa de predictibilitate, care sporeste foarte mult riscul deciziilor manageriale. Asigurarile D&O reprezinta o solutie pentru acoperirea acestor riscuri specifice, iar Asito Kapital este pregatita sa vina cu o oferta foarte flexibila si atractiva pentru aceasta categorie de clienti", a adaugat Pirciog.

In primele opt luni ale anului, compania Asito Kapital a inregistrat venituri de circa 5,3 milioane lei (1,5 milioane euro) din asigurarile Casco.

Compania, detinuta de Norcross Insurance din Marea Britanie, a stabilit parteneriate cu mai multi reasiguratori, printre care Munich Re, Everest Re sau Kapital Re.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Prima bancă din România care îți transformă telefonul într-un POS
Setari Cookie-uri