Compania Grawe Romania Asigurare a incheiat primul semestru cu un volum de prime brute subscrise de 13,17 milioane lei, cu 50,7% mai mult decat in perioada similara din 2004, in conditiile in care primele brute incasate au avut o valoare de 10,76 milioane lei, se arata intr-un comunicat al firmei.

"Aceasta crestere s-a bazat pe activitatea brokerilor parteneri ai companiei, in special a celor doi parteneri strategici Safe Invest si EPM, precum si pe aportul consilierilor de asigurare Grawe", se precizeaza in comunicat.

Compania are 400 de consultanti de asigurare proprii si 17 agentii locale, dupa ce in luna aprilie si-a lansat propria divizie de vanzare. Profitul net aferent primelor sase luni s-a cifrat la 2,4 milioane lei. "Pentru toamna 2005 ne-am propus sa lansam doua produse de asigurare de sanatate, unul care se adreseaza persoanelor individuale, iar al doilea pentru companii care doresc sa ofere acest gen de asigurare angajatilor lor. Ne pregatim si pentru implementarea a doua produse de asigurare de accidente", a declarat directorul general Grawe Romania, Peter Kasyk.

Totodata, in toamna acestui an va fi realizata fuziunea prin absorbtie a firmei Sara Merkur, companie achizitionata de grupul Grawe in luna ianuarie.

Actionarul majoritar al companiei este grupul austriac Grazer Wechselseitige Versicherung AG, care detine 99,88% din actiunile filialei locale.