EuroIns: Piata de asigurari ar putea stagna in 2009

Piata de asigurari din Romania ar putea stagna in 2009 fata de acest an ori va inregistra un avans de sub 10%, cele mai afectate segmente fiind asigurarile de credite si Casco, pe fondul crizei mondiale, a declarat directorul general al EuroIns Romania, Bogdan Stan.

"Este foarte probabil ca piata de asigurari sa ajunga la 2,5 miliarde euro la sfarsitul acestui an, iar pentru 2009 sa se inregistreze o stagnare sau o crestere cu o cifra", a estimat Stan.

La nivelul estimat de seful EuroIns Romania, avansul pietei romanesti de asigurari ar urma sa fie in jur de 15% in acest an.

Stan a adaugat ca segmentele de asigurari de credite si Casco vor fi afectate anul viitor mai ales de temperarea creditarii din sistemul bancar romanesc, anunta NewsIn.

Seful EuroIns Romania a estimat ca, in 2009, piata de asigurari de viata va inregistra o usoara scadere, din cauza reducerii puterii de cumparare a romanilor, dar si a cresterii somajului.

Firmele de asigurari din Romania au inregistrat prime brute subscrise de 6,7 miliarde de lei (1,8 miliarde euro) in primele noua luni, in crestere cu 25,6% fata de aceeasi perioada din 2007.

In 2007, asiguratorii au inregistrat prime brute subscrise de 2,15 miliarde euro, in crestere cu 25,2% fata de anul anterior.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Topul băncilor din România: cum arată clasamentul condus de clujenii de la BT
Setari Cookie-uri