Arbitrul pensiilor private a autorizat majorarea capitalului social al Generali Fond de Pensii, precum si modificarea denumirii societatii prin adaugarea "societate de administrare a fondurilor de pensii private" pentru a gestiona si un fond de pensii facultative, a anuntat CSSPP.
Pe langa prevederile mentionate, arbitrul pensiilor private a mai aprobat completarea obiectului de activitate al companiei cu activitatea de colectare, administrare si investire a fondurilor de pensii facultative, intr-o sedinta din 11 decembrie, potrivit unui comunicat al Consiliului Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

CSSPP a emis decizia de autorizare prealabila a Generali Fond de Pensii SA ca administrator de pensii facultative, precizand ca sunt indeplinite conditiile prevazute de legislatia in vigoare.

Potrivit legii, societatile de pensii care detin autorizatie de administrare in baza legii pensiilor private obligatorii si au obtinut si decizia prealabila de autorizare de administrare, eliberata de Comisie in baza legii pensiilor facultative, vor inregistra la oficiul Registrului Comertului modificarile corespunzatoare, in termen de 30 de zile calendaristice de la primirea deciziei prealabile de autorizare de administrare din partea Comisiei.

Ulterior obtinerii certificatului de inregistrare a modificarilor si depunerea unei copii a acestuia la CSSPP, in termen de 15 zile lucratoare, arbitrul pensiilor private va elibera decizia de autorizare de administrare, ca administrator de pensii facultative.

In urma acestei decizii, Generali Fond de Pensii Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private SA va putea opera pe piata pensiilor facultative.

Generali Fond de Pensii are o cota de piata de 7,88% dupa active pe pilonul II. La 30 noiembrie, compania avea active de 56,42 milioane lei si 363.007 participanti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri