Actionarii Bancii Carpatica vor alege la inceputul anului viitor doi noi administratori

Actionarii Bancii Comerciale Carpatica (BCC) vor alege la sfarsitul lunii ianuarie 2009 doi noi membri in consiliul de administratie, dupa ce un membru nu a fost validat de BNR, iar altul si-a dat demisia, a anuntat institutia de credit.

Actionarii bancii au fost convocati in 31 ianuarie, iar candidaturile pentru cele doua locuri din consiliu pot fi depuse pana pe 15 ianuarie.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) nu l-a validat pe Raicu Gheorghe ca administrator, in timp ce Baltes Nicolae si-a anuntat demisia in cadrul adunarii generale a actionarilor din octombrie.

Banca Comerciala Carpatica (BCC) a obtinut in primele noua luni ale acestui an un profit brut de 1,48 milioane lei (0,407 milioane euro), cu 81,2% mai mic decat in perioada similara a lui 2007.

Activele BCC au ajuns la finalul lunii septembrie la 2,261 miliarde lei (605,6 milioane euro), in crestere cu 10,5% fata de perioada similara a anului trecut, cand se situau la 2,046 miliarde lei.

Titlurile Bancii Comerciale Carpatica sunt listate la bursa din Bucuresti, sub simbolul BCC. Banca are o capitalizare de 378,36 milioane lei (96,64 milioane euro), aferenta cotatiei de 0,1880 lei/actiune, stabilita la inchiderea sedintei bursiere de vineri.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Banca Transilvania aduce Prime Dash și Namirial în BT Store
Setari Cookie-uri