Actionarii Bancii Comerciale Carpatica (BCC) vor alege la sfarsitul lunii ianuarie 2009 doi noi membri in consiliul de administratie, dupa ce un membru nu a fost validat de BNR, iar altul si-a dat demisia, a anuntat institutia de credit.

Actionarii bancii au fost convocati in 31 ianuarie, iar candidaturile pentru cele doua locuri din consiliu pot fi depuse pana pe 15 ianuarie.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) nu l-a validat pe Raicu Gheorghe ca administrator, in timp ce Baltes Nicolae si-a anuntat demisia in cadrul adunarii generale a actionarilor din octombrie.

Banca Comerciala Carpatica (BCC) a obtinut in primele noua luni ale acestui an un profit brut de 1,48 milioane lei (0,407 milioane euro), cu 81,2% mai mic decat in perioada similara a lui 2007.

Activele BCC au ajuns la finalul lunii septembrie la 2,261 miliarde lei (605,6 milioane euro), in crestere cu 10,5% fata de perioada similara a anului trecut, cand se situau la 2,046 miliarde lei.

Titlurile Bancii Comerciale Carpatica sunt listate la bursa din Bucuresti, sub simbolul BCC. Banca are o capitalizare de 378,36 milioane lei (96,64 milioane euro), aferenta cotatiei de 0,1880 lei/actiune, stabilita la inchiderea sedintei bursiere de vineri.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si