Aparitia celui mai mare grup bancar din lume, ce ar urma sa ia nastere din fuziunea bancilor japoneze Mitsubishi Tokyo Financial Group (MTFG) si UFJ, a fost amanata cu trei luni. Cele doua banci au anuntat, ieri, vineri ca au decis amanarea pentru data de 1 ianuarie 2006 fuziunea activitatilor lor bancare din cauza problemelor aparute la sistemele lor informatice, informeaza Rompres.

"Am decis sa amanam data intrarii in vigoare a fuziunii intre filiale noastre Bank of Tokyo Mitsubishi si UFJ Bank pentru 1 ianuarie 2006", au indicat cele doua banci intr-un comunicat. In schimb, celelalte entitati ale celor doua grupuri vor fuziona la data de 1 octombrie 2005, conform planului aprobat in luna iunie de actionarii celor doua firme.

Programata initial a se desfasura la data de 1 octombrie 2005, fuziunea activitatilor bancare ale celor doua grupuri, a trebuit sa fie amanata in urma dificultatilor tehnice aparute la sistemele informatice ale celor doua banci. Decizia amanarii fuziunii a fost luata pentru a oferi timpul necesar pentru a face compatibile sistemele informatice ale celor doua banci, in scopul garantarii continuitatii calitatii serviciilor.

Fuziunea dintre MTFG si UFJ va da nastere celui mai mare grup bancar din lume, botezat Bank of Tokyo Mitsubishi UFJ, un gigant cu active de aproximativ 190.000 de miliarde de yeni (1.420 de miliarde dolari).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri