Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a decis pe 25 noiembrie sa interzica temporar activitatea Unita Vienna Insurance Group, al saselea asigurator de pe piata, deoarece noii actionari ai societatii, din grupul Uniqa, nu solicitasera avizul CSA pentru schimbarile in conducere.

Companiei Unita i s-a revocat interdictia de a incheia asigurari incepand cu 15 decembrie 2008, conform deciziilor CSA din 11 si 12 decembrie 2008, potrivit NewsIn.

Aceleasi decizii vin sa confirme si consiliul de supraveghere si directoratul companiei, structuri ale caror componente au fost anuntate Comisiei la mijlocul lunii noiembrie, potrivit companiei.

Astfel, consiliul de supraveghere confirmat al companiei este format din presedintele Andreas Branstetter si trei membri - Karl Unger, Wolfgang Kindl, Johannes Porak. Directoratul confirmat este format din presedinte Ileana Horvath si vicepresedintele Alfred Vlcek.

Citeste si:

Radu Vasilescu a fost numit director regional pentru tarile central si est europene. Din aceasta pozitie, Vasilescu a asigurat continuitatea activitatii si legatura cu Uniqa Group pe perioada sanctiunii si va coordona toate activitatile de integrare post achizitie ale Uniqa in Romania.

In conformitate cu deciziile CSA, compania va depune spre aprobare dosarele celorlalti membrii ai conducerii, in termenul legal prevazut, se mai arata in comunicat.

Grupul austriac de asigurari Uniqa a preluat recent de la Vienna Insurance Group (VIG) asiguratorul Unita, care era in prima jumatate a acestui an pe pozitia a sasea pe piata romaneasca, cu o cota de 6,12%.

Uniqa a renuntat, in schimb, la preluarea Astra, dupa ce negocierile pentru cumpararea restului actiunilor au esuat, pretul fiind considerat prea mare.