Consiliul CSA a hotarat infiintarea Fundatiei Institutul de Management in Asigurari (IMA), care va coordona activitatea de calificare profesionala a persoanelor care doresc sa lucreze in acest domeniu, potrivit NewsIn.

In cadrul Fundatiei Institutul de Management in Asigurari functioneaza un centrul de atestare a calificarii si de pregatire profesionala continua a intermediarilor in asigurari si in domenii similare, un centrul de pregatire si perfectionare profesionala, un centrul de pregatire in management, precum si un centrul de documentare, cercetare si publicistica in asigurari.

Institutul va dispune de specialisti din domeniul asigurarilor si cel financiar-bancar, cadre didactice din invatamantul superior, experti din sistemul de perfectionare profesionala si cercetatori.

Citeste si:

Consiliul de conducere al institutului este format din sapte membri desemnati de CSA. In functia de presedinte al IMA a fost desemnat Dan Constantinescu, profesor universitar doctor.

"Nevoile tot mai complexe si sofisticate ale asiguratilor implica o perfectionare profesionala continua si de inalta calitate a persoanelor care isi desfasoara activitatea in domeniul asigurarilor si al intermedierii in asigurari, precum si a celor care intentioneaza sa lucreze in domeniu", a declarat presedintele CSA, Angela Toncescu.