Arbitrul asigurarilor a decis, intr-o sedinta din 9 decembrie, infiintarea unui institut pentru a asigura pregatirea, perfectionarea si specializarea profesionala a persoanelor care lucreaza in domeniul asigurarilor, dar si a intermediarilor in asigurari, a anuntat CSA.
Consiliul CSA a hotarat infiintarea Fundatiei Institutul de Management in Asigurari (IMA), care va coordona activitatea de calificare profesionala a persoanelor care doresc sa lucreze in acest domeniu, potrivit NewsIn.

In cadrul Fundatiei Institutul de Management in Asigurari functioneaza un centrul de atestare a calificarii si de pregatire profesionala continua a intermediarilor in asigurari si in domenii similare, un centrul de pregatire si perfectionare profesionala, un centrul de pregatire in management, precum si un centrul de documentare, cercetare si publicistica in asigurari.

Institutul va dispune de specialisti din domeniul asigurarilor si cel financiar-bancar, cadre didactice din invatamantul superior, experti din sistemul de perfectionare profesionala si cercetatori.

Consiliul de conducere al institutului este format din sapte membri desemnati de CSA. In functia de presedinte al IMA a fost desemnat Dan Constantinescu, profesor universitar doctor.

"Nevoile tot mai complexe si sofisticate ale asiguratilor implica o perfectionare profesionala continua si de inalta calitate a persoanelor care isi desfasoara activitatea in domeniul asigurarilor si al intermedierii in asigurari, precum si a celor care intentioneaza sa lucreze in domeniu", a declarat presedintele CSA, Angela Toncescu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri