"Vom scadea numarul de angajati atat in sediul central, cat si in unitatile din retea, dar cele mai multe concedieri vor atinge departamentele de monitorizare, aprobare, casierie si back office, deoarece am centralizat o mare parte din activitatea noastra", a spus Diosi, citat de NewsIn.

Presedintele OTP Bank Romania a adaugat ca reducerea numarului de angajati este determinata de strategia bancii pentru 2009 de a-si reorganiza liniile de afaceri asupra carora se va axa. Cei 55 de angajati vor fi concediati in doua etape, prima avand loc in ianuarie, dupa ce banca deja a anuntat respectivii salariati.

"Vrem sa ne concentram asupra liniilor de afaceri pe care stam mai bine decat alte banci si care ne pot aduce profit. Nu ne mai concentram asupra companiilor mijlocii, ne-am directionat atentia asupra intreprinderilor mici si mijlocii (IMM), Internet Banking, Private Banking, depozitelor si unor proiecte majore", a mai spus Diosi.

Cu toate acestea, OTP Bank Romania vrea, conform planului de afaceri pentru 2009, sa deschida cel mult cinci noi unitati.

Citeste si:

"Chiar daca vom renunta la unii angajati, vom putea deschide respectivele unitati destul de usor, toata activitatea noastra fiind directionata catre sediul central. Aceste unitati se vor axa pe segmentul de companii, nu de clienti", a mai spus Diosi.

Pe de alta parte, el a afirmat ca OTP Bank nu si-a schimbat intentia de a achizitiona o alta banca, pentru "know-how si extinderea retelei de clienti".

"Continuam sa monitorizam foarte atent piata si avem in continuare planuri de achizitie, fiind o perioada in care trebuie sa iei in calcul achizitii si restructurari", a adaugat Diosi.

Presedintele sucursalei din Romania a OTP Bank a mai precizat, totodata, ca banca va reusi sa obtina profit pe intreg anul 2008, dupa ce trimestrul al treilea din 2008 a fost primul profitabil de la intrarea bancii unguresti pe piata romaneasca.