Groupama va majora cu 42 milioane euro capitalul social al celor trei companii de asigurari pe care le detine in Romania - Asiban, BT Asigurari si OTP Garancia Asigurari, pentru finantarea operatiunilor curente si a procedurilor de fuziune.

Banii vor fi folositi pentru majorarea capitalul social al companiilor de asigurari, respectiv cu 54 milioane lei (14,2 milioane euro) la Asiban, cu 92 milioane lei (24,2 milioane euro) la BT Asigurari si cu 14 milioane lei (3,7 milioane euro) la OTP Garancia Asigurari.

Groupama a investit peste 500 milioane euro in Romania de la intrarea pe piata, in urma cu un an, devenind astfel cel mai mare investitor strain in aceasta perioada. Compania intentioneaza sa devina un jucator important in Romania, atat in domeniul asigurarilor de viata, cat si in cel al asigurarilor generale, potrivit comunicatului companiei.

Fuziunea Asiban, BT Asigurari si OTP Garancia Asigurari pentru crearea Groupama Asigurari, daca va fi aprobata, este estimata sa se finalizeze inainte de sfarsitul lui 2009.

Groupama Asigurari ar avea o retea de 500 de agentii, aproape 3.000 de angajati si peste 11.000 de agenti, fiind pozitionata astfel incat sa atinga o cota de piata de 25% pe piata asigurarilor de locuinte si bunuri, 20% in domeniul asigurarilor de viata si 15% in sectorul auto in cinci ani.

Compania franceza Groupama a raportat in 2007 o cifra de afaceri de 14,9 miliarde euro, avand 11 milioane de clienti si peste 37.500 de angajati. Groupama isi desfasoara activitatile in 12 tari, in principal pe continentul european.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si