Leul a pierdut in deschiderea sedintei valutare de joi aproape 2 bani, la mai mult de 3,97 lei/euro, cu o evolutie diferita de cea a celorlalte monede emergente din regiune.
"Cursul a deschis sedinta cam la acelasi nivel la care a inchis ieri (miercuri, n.r.), iar miscarile ulterioare nu s-au deosebit de cele din zilele precedente. Sunt cativa jucatori care influenteaza cotatiile, care se mentin sub 4 lei/euro. Exista zvonuri ca ar fi banca centrala, dar nu este nimic sigur", a spus, citat de NewsIn, dealerul Bancii Comerciale Carpatica (BCC) Florin Tucneanu.

Leul a pierdut aproape 2 bani in deschiderea sedintei, de la 3,9550 la aproape 3,9750 lei/euro. La ora 10:30, bancile cumparau un euro cu 3,9730 lei si il vindeau cu 3,9770 lei.

In regiune, monedele emergente au avut o evolutie diferita de cea a leului, zlotul polonez depreciindu-se usor in continuare, de la 4,10 la 4,12 zloti/euro, in timp ce forintul a fluctuat puternic intr-un culoar restrans, intre 265,40 si 266,40 unitati/euro.

Pe pietele internationale, moneda americana s-a apreciat initial de la 1,45 la 1,4350 dolari/euro, dupa care a pierdut ulterior teren in fata euro pana la aproape 1,4450 unitati/euro. La ora 10:30, euro era cotat la 1,4444 dolari.

Pe piata monetara, dobanzile la depozitele pentru o zi de tip overnight au coborat usor la 9-10% pe an, usor sub dobanda de politica monetara, de 10,25% pe an.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri