Noul secretar general al APAPR: 2009, anul prudentei pe piata pensiilor private

Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR) l-a desemnat pe Mihai Bobocea in functia de Secretar General al Asociatiei, incepand cu data de 1 ianuarie 2009.

Din aceasta pozitie, el va gestiona comunicarea interna si externa a Asociatiei, culegerea de date si elaborarea de studii privind activitatea APAPR si membrilor sai, relatia cu autoritatile publice (Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private si alte oficialitati), relatia cu organismele internationale la care APAPR este afiliata si restul activitatilor zilnice de secretariat si administratie ale Asociatiei.

2009 ar putea fi numit "anul prudentei", pentru ca piata de pensii private are de luptat impotriva curentului adus de criza financiara si economica. Atat investitiile fondurilor, cat si administratorii vor fi prudenti, in noile conditii economice, financiare si politice”, a declarat, pentru Wall-Street, Mihai Bobocea.

Pana acum, crede Bobocea, piata de pensii private a evoluat cu dreptul, fiind printre putinele piete europene de pensii private care termina anul 2008 cu randamente pozitive.

Principalele responsabilitati ale viitorului secretar general al asociatiei vor fi activitatile de lobby si promovare a APAPR si intereselor participantilor la sistem in randul noilor oficialitati publice, crearea unei relatii mai bune cu toate mediile de presa, pentru transmiterea de mesaje corecte catre participantii la sistemul de pensii private, culegerea si diseminarea de date primare, studii si analize privind piata de pensii private din Romania, dar si folosirea la maximum a sprijinului, cunostintelor si fortei de lobby a EFRP si FIAP in beneficiul pietei de pensii private romanesti si, in final, in beneficiul participantilor.

In mod ideal, obiectivele pe care APAPR doreste sa le vada indeplinite in 2009 sunt accelerarea majorarii contributiilor (la pilonul II) cu cate un procent pe an, in loc de jumatate de procent si continuarea majorarii deducerii fiscale pentru contributii (la pilonul III).

Numirea unui Secretar General va asigura intarirea capacitatii administrative si de comunicare a Asociatiei, pentru cresterea rolului si influentei APAPR in domeniul pensiilor private din Romania, a afirmat Presedintele Asociatiei, Crinu Andanut.

"Anul acesta am facut mai multi pasi importanti pentru intarirea APAPR: schimbarea statutului si alegerea unei noi structuri de conducere in luna mai, activarea comisiilor profesionale interne, afilierea la doua organisme internationale foarte puternice – EFRP si FIAP – in toamna acestui an si acum desemnarea unui Secretar General, care sa preia sarcinile administrative si de comunicare ale APAPR", a declarat Crinu Andanut, Presedintele APAPR.

„Ne dorim o Asociatie puternica si care sa poata apara in mod eficient interesele participantilor la sistemul de pensii private, precum si interesele membrilor sai. Rolul APAPR va fi tot mai important si in sensul cresterii nivelului de informare, educatie financiara si constientizare a nevoii individului de a economisi in vederea pensionarii", a adaugat Presedintele APAPR.

Mihai Bobocea, 25 de ani, este licentiat in economie internationala (ASE Bucuresti, Facultatea de Relatii Economice Internationale) si in stiinte politice (SNSPA Bucuresti, Facultatea de Stiinte Politice). El a absolvit si un program de master in domeniul bancar si de asigurari (ASE Bucuresti, Facultatea de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori). Are o experienta profesionala de aproape cinci ani, dintre care ultimii trei in domeniul pensiilor private. Inainte de a se alatura APAPR (incepand cu ianuarie 2009), el a lucrat pentru Ziarul Financiar si apoi pentru Media XPRIMM, fiind jurnalist in domeniul pensiilor private.

APAPR este asociatia romaneasca a fondurilor de pensii private si a bancilor depozitare. APAPR numara in prezent 20 de membri, care concentreaza peste 97% din piata de pensii private. Asociatia a fost acceptata recent in cadrul structurilor celor mai influente organisme internationale din domeniu: EFRP (European Federation for Retirement Provision) si FIAP (International Federation of Pension Funds Administrators).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri