Unicredit Leasing a semnat un acord in valoare de 50 milioane euro cu Banca Europeana de Investitii (BEI) pentru a acorda finantari companiilor pentru proiecte care vor incepe din 2009, au anuntat reprezentantii celor doua institutii.
"Proiectele companiilor romanesti pe care Unicredit Leasing le va sustine cu fondurile primite vor fi centrate in principal in domenii precum energie, mediu, infrastructura, dezvoltare, industrie, turism si servicii", a declarat Dan Constantinescu, managing director la Unicredit Leasing, citat de NewsIn.

El a adaugat ca valoarea maxima care poate fi accesata pentru un proiect mare este de 25 milioane euro, din care 50% reprezinta finantarea prin Unicredit de la BEI, inca 25% de la Unicredit Leasing, iar 25% este de la utilizatori.

Constantinescu a aratat ca dobanda va fi avantajoasa pentru clienti "pentru ca acesta este scopul acestei operatiuni, de a incuraja anumite sectoare sa se dezvolte".

"In functie de fiecare proiect si de dimensiunea lui, vom finanta cu pana la 100% proiectul respectiv", a mai spus Constantinescu.

El a adaugat ca 35 de milioane euro vor fi folositi pentru intreprinderi mici si mijlocii, iar restul de 15 milioane euro vor fi indreptati catre alte tipuri de companii si institutii de stat.

Reprezentantii celor doua institutii nu au mentionat care va fi dobanda practicata, deoarece aceasta va fi stabilita odata cu depunerea fiecarui proiect de catre companii.

UniCredit Leasing a finantat bunuri de peste 500 milioane euro in 2007, cu circa 25% mai mult decat in 2006, pe fondul cresterii puternice pe segmentul auto, care avea o pondere de 58% din totalul finantarilor.

La sfarsitul lui 2007, UniCredit Leasing era lider pe piata romaneasca de leasing, cu o cota de 10,25%, potrivit estimarilor companiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri