Citibank Romania devine de la 1 ianuarie 2009 sucursala a Citibank Europe din subsidiara a societatii inregistrate in Irlanda si care tine de grupul american Citi, trecand astfel o mare parte din operatiuni de sub supravegherea BNR sub cea a bancii centrale irlandeze.
"Ca sucursala a Citibank Europe vom fi in acelasi timp parte a unei entitati europene cu active bilantiere mai mari si vom avea o mai mare capacitate de a acorda credite, ceea ce ne va face un partener si mai puternic pentru clientii nostri din Romania si ne va permite sa ne extindem mai eficient. Prezenta noastra in tara, precum si serviciile oferite clientilor nostri vor ramane neschimbate, imbunatatindu-se in unele domenii", a spus directorul general al Citibank Romania, Shahmir Khaliq (foto).

Astfel, incepand cu 1 ianuarie 2009, toate contractele si relatiile se transfera catre noua entitate juridica, numerele aferente conturilor si cardurilor bancare ramanand neschimbate. Dupa fuziune, noua entitate va continua sa pastreze aceleasi coduri IBAN, SWIFT si numere de cont bancar.

In urma fuziunii, garantarea depozitelor si a investitiilor clientilor va fi reglementata de legile irlandeze, toate depozitele fiind astfel garantate pana la cel mult 100.000 euro.

Sucursala Citibank Europe are un nou numar de inregistrare in registrul comertului si un nou cod unic de inregistrare.

Modificarea statutului Citibank Romania face parte dintr-o fuziune transfrontaliera mai ampla, in care sunt implicate Citibank Europe, Citibank Ungaria, Citibank Slovacia si Citibank Romania (conform informatiilor din Monitorul Oficial, n.r.) si care a fost aprobata de instantele si autoritatile de reglementare atat din Irlanda, cat si din Romania.

"Citibank Europe Sucursala Romania va ramane sub supravegherea Bancii Nationale a Romaniei (BNR) in anumite domenii (in principal cele legate de lichiditate si de modul de desfasurare a activitatii). In plus, va fi supravegheata in principal de catre Autoritatea Irlandeza de Reglementare a Serviciilor Financiare, care supravegheaza intreaga Citibank Europe plc, inclusiv sucursalele acesteia", se arata in comunicat.

Transformarea sucursalei din Romania a Citibank Europe in subsidiara a acesteia a fost publicata in Monitorul Oficial inca de la inceputul lunii septembrie, precizandu-se ca actionarii Citibank Romania vor deveni actionari ai Citibank Europe, din partea careia isi vor si primi dividendele.

Rata de schimb a actiunilor in vederea transferului, calculata in urma evaluarii celor doua societati implicate in fuziune, este o actiune Citibank Europe in schimbul a aproximativ 168,5 actiuni Citibank Romania. In baza acestui calcul, 418.223 actiuni ale Citibank Europe ar trebui emise actionarilor la Citibank Romania, reprezentand o cota de participare de 5,6% din Citibank Europe, se mai arata in Monitorul Oficial.

Citibank Romania detine in prezent 8 sucursale destinate clientilor persoane juridice si 39 agentii CitiFinancial, prin care furnizeaza credite persoanelor fizice. CitiFinancial, divizie Citibank de finantare dedicata segmentului de consumer, isi deserveste clientii si prin cei 668 de agenti de vanzari directe din 50 de centre situate in intreaga tara.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri