Atac de tip phishing asupra clientilor Bancpost [Update]

Clientii Bancpost au fost tinta unei tentative de frauda de tip phishing, prin care li se cerea sa acceseze o pagina de Internet asemanatoare cu aplicatia de internet banking a bancii, pentru a-si transmite datele personale ale cardului, a anuntat banca.

Update: In aceasta dimineata, clientii Bancpost au fost pentru a doua oara in ultima saptamana tinta unei tentative de frauda de tip phishing. Mesajul continea acelasi text ca si atacul din data de 24 decembrie.

Intitulat "Bancpost va informeaza", mesajul ii anunta pe clienti ca, incepand cu 1 ianuarie 2009, serviciul Bancpost Fastbanking va fi obligatoriu si pentru clientii care detin cardul Maestro Bancpost Millenium si ii directiona catre o pagina electronica unde li se cereau datele personale ale cardului, precum parola PIN, data expirarii cardului si numarul acestuia.

Totodata, banca aminteste ca "desi s-au facut toate demersurile ca site-ul respectiv sa fie inchis, exista posibilitatea ca tentativa de fraudare sa se repete" si isi avertizeaza clientii sa nu dea curs niciunei solicitari prin care li se cere sa furnizeze date bancare personale confidentiale.

"Mentionam ca securitatea sistemului Fastbanking nu a fost afectata niciun moment. Bancpost reaminteste clientilor sai ca banca nu trimite niciodata e-mail-uri sau SMS-uri prin care solicita accesarea unor adrese URL sau link-uri pentru conectarea la Fastbanking, ori pentru a le cere informatii referitoare la nume de utilizator, parola, numar card, PIN card sau data expirarii acestuia", se arata in comunicatul bancii.

Pe parcursul acestui an, clientii mai multor banci au fost tinta unor atacuri de tip phishing, printre care si cei ai Bancii Comerciale Romana (BCR), Piraeus Bank, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania si BRD SocGen.

Bancpost este membra a grupului elen Eurobank EFG Group, cu active totale de 79,4 miliarde euro. Grupul are peste 24.000 de angajati o retea de peste 1.700 sucursale si puncte de vanzare.

Reteaua de unitati bancare de retail din Romania a EFG s-a extins cu 51 de unitati in perioada septembrie 2007 - septembrie 2008, pana la 282 sucursale si agentii, iar pe partea destinata clientilor corporate, numarul a ajuns la 19 de la 18 unitati.

In afara de Bancpost, EFG Eurobank mai controleaza in Romania si Euroline Retail Service IFN, EFG Eurobank Mutual Funds Management Romania SAI, EFG Eurobank Finance, EFG Eurobank Securities, EFG Eurobank Leasing, EFG Eurobank Property Services si EFG IT Shared Services.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri