Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a reamintit asiguratilor Casco ca nu mai sunt obligati sa treaca pe la Politie, incepand cu 1 ianuarie 2009, pentru intocmirea actelor constatatoare in cazul accidentelor fara victime, soldate doar cu avarierea masinii personale.

Noua reglementare se aplica si pentru soferii ale caror autovehicule au suferit daune din cauza unor incidente precum caderea unor crengi de copaci peste masina sau zgarierea masinii in parcare.

Astfel, asiguratii pot obtine "documentul de introducere in reparatie" a vehiculului propriu avariat, adresandu-se direct asiguratorului sau unde detine o polita Casco valabila, fara a mai fi necesara deplasarea la Politia Rutiera.

Prevederile mentionate sunt incluse in Ordinul 12 din 2008 al CSA, coroborate cu prevederile ordonantei de urgenta 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice.

Unitatile reparatoare de vehicule au obligatia sa accepte "documentele de introducere in reparatie" a vehiculelor eliberate de asiguratori si prezentate de asiguratii Casco, acestea fiind echivalente celor eliberate de Politia Rutiera sub titulatura "autorizatie de reparatie".

Normele subliniaza faptul ca eliberarea documentului de introducere in reparatie a vehiculelor nu constituie nota tehnica finala de constatare a daunelor si nici obligatie de plata din partea asiguratorului, acest lucru fiind, de altfel, mentionat si in document.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Setari Cookie-uri