Valoarea activelor nete ale celor noua fonduri de pensii facultative (pilonul III) care isi desfasoara activitatea a crescut cu 11,53% in luna decembrie 2008, pana la 84,29 milioane lei (21,18 milioane euro), potrivit datelor publicate de arbitrul pensiilor private.
La data raportarii, erau active noua fonduri de pensii facultative (pilonul III): ING Clasic si ING Optim (administrate de ING Asigurari de Viata), BCR Prudent (administrat de BCR Asigurari de Viata), Pensia Mea (administrat de Aviva Asigurari de Viata), AZT Moderato si AZT Vivace (administrate de Allianz-Tiriac Fond de Pensii Facultative), OTP Strateg (administrat de OTP Garancia Asigurari), Raiffeisen Acumulare (SAI Raiffeisen Asset Management) si Concordia Moderat (Asirom-Concordia Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Facultative SA), potrivit Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Numarul total de participanti atras de cele noua fonduri de pensii facultative era de 150.745 la sfarsitul anului trecut.

ING Optim, cu un activ net de 18,48 milioane lei, se mentine pe primul loc dupa numarul de clienti, cu 38.217 participanti atrasi.

Dupa criteriul activului net, lider al pietei ramane BCR Prudent, care a ajuns la finalul lunii decembrie la un activ net de 22,44 milioane lei, de la cei 35.312 clienti ai sai.

AZT Moderato a atras 24.798 de participanti pana la finalul lunii decembrie si a ajuns la o valoare a activului net de 13,26 milioane lei, ING Clasic avea 20.469 de participanti si un activ net de 13,3 milioane lei, AZT Vivace - un activ net de 7,58 milioane lei si 16.793 participanti, iar Pensia Mea - 8.605 participanti, cu un activ net de 5,73 milioane lei.

Raiffeisen Acumulare a atras pana la finalul lunii decembrie 6.008 participanti si avea un activ net de 3,29 milioane lei, OTP Strateg a afisat pentru finalul lunii decembrie un numar de 323 de participanti si un activ net de 139.836 lei, iar Concordia Moderat - 220 participanti si un activ net de 62.342 lei.

Potrivit legislatiei in vigoare, pot contribui la pensiile private facultative salariatii cu varsta de cel mult 52 de ani si sase luni. Primele contributii in sistemul pensiilor private facultative (pilonul III) au inceput sa fie colectate in mai 2007.

Executivul a aprobat majorarea pragului de deductibilitate la pensiile private facultative pana la 400 euro/angajat din 2009, de la 200 euro cat era anul trecut.
Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri F