"Conducerea BCR este in continuare deschisa negocierilor si doreste solutionarea problemelor nerezolvate inca, legate de revendicarile sindicalistilor. Credem ca putem, cu putin mai multa dispoonibilitate din partea celor doua parti implicate in negocieri, sa solutionam problemele, lucru care este si in interesul clientilor bancii", a declarat Petrescu.

Ea a precizat ca banca este dispusa la o renegociere in favoarea angajatilor, in conditiile in care performantele financiare ale bancii se imbunatatesc.

In cadrul ultimei oferte prezentate de conducerea bancii sindicalistilor, BCR era dispusa sa asigure salariatilor o crestere salariala echivalenta cu 50% din inflatia pe 2008, insa sindicalistii solicita o crestere cu 3 puncte procentuale peste nivelul oferit de banca.

Petrescu a mentionat ca, pana in prezent, banca nu a primit listele cu angajatii care vor participa la greva, insa la nivelul BCR exista 6-7.000 de membri ai sindicatelor, din cei aproximativ 9.000 de salariati ai BCR.

Citeste si:

Pana maine seara, conducerea BCR va primi listele cu angajatii ce vor intra in greva, in conditiile in care protestul este programat sa inceapa miercuri si este pe termen nelimitat, a precizat Petrescu.

Banca isi mentine planul de restructurare in urma caruia ar urma sa ramana cu 8.700 de angajati si continua programul de extindere a retelei cu 100 de unitati.

Federatia Sindicatelor Independente din BCR reuneste 40 de sindicate independente, constituite la nivel judetean.