Conducerea bancii nu are inca o situatie a numarului de angajati care vor participa la greva sau a unitatilor inchise, insa vor primi listele detaliate marti seara, in conditiile in care greva incepe miercuri, a precizat Petrescu.

De asemenea, serviciile de internet banking, call-center si mobile banking vor functiona in parametri normali, iar pentru inregistrarea in timp util a platilor, centrele de procesare din BCR vor lucra in trei schimburi, potrivit oficialului BCR.

In cazul unitatilor inchise, banca va afisa o lista cu sucursalele si agentiile cele mai apropiate care raman deschise.

Citeste si:

"Noi suntem surprinsi ca avem greva, in conditiile in care nu se incheiase inca perioada de conciliere. Sindicalistii au intrerupt discutiile desfasurate in perioada de conciliere cu doua-trei zile mai devreme decat termenul legal. Nu ne-am mai confruntat niciodata cu o greva de aceasta amploare", a mai spus Petrescu.

In cadrul pachetului salarial oferit de BCR, angajatii primesc bonusuri pentru vacanta si Craciun. Valoarea bonusului de Craciun depinde de profitul bancii, iar prima de vacanta este echivalentul unui salariu.

Federatia Sindicatelor Independente din BCR a anuntat, luni, managementul BCR ca a cerut membrilor sai sa declanseze greva generala, pe termen nelimitat, incepand de miercuri, 14 ianuarie, ora 9:00, pe fondul nemultumirilor legate de salarii.