In 2007, Fata Asigurari inregistrase prime brute subscrise de 31,7 milioane lei.

"Rezultatul companiei in ce priveste valoarea primelor brute subscrise este conform asteptarilor", a spus directorul general al societatii, Fanel Plopeanu, citat de NewsIn.

El a precizat ca societatea a inregistrat rezultate bune in special pe segmentul de asigurari Casco, dar si pe alte ramuri de asigurari non-agricole.

Anul trecut, Fata Asigurari anunta ca intentioneaza sa intre pe segmentul de asigurari de raspundere civila (RCA) cel tarziu in primul trimestru din 2009, insa reprezentantii companiei spun ca amana actiunea, fara a da un termen precis.

Citeste si:

"Am hotarat sa amanam solicitarea de autorizare in ce priveste asigurarile RCA. Nu ne simtim inca pregatiti sa intram pe acest segment", a spus Plopeanu, adaugand ca societatea urmeaza politica grupului Generali, de a inainta "cu pasi mici si siguri".

Divizia specializata de asigurari agricole a grupului italian Generali - Fata Assicurazioni - a preluat in toamna lui 2006 compania Asigurari Global, care a devenit ulterior Fata Asigurari Agricole, redenumita Fata Asigurari.

Compania a inceput activitatea de subscriere, mai ales pentru asigurarile agricole, dupa 1 noiembrie 2006.