Provident Financial, divizia locala a companiei britanice de credite de consum International Personal Finance, va deschide anul acesta doua noi sucursale, estimand ca va atinge acoperire nationala in 2010, si nu pana la finele lui 2009, cum a fost anuntat anul trecut.

„Extinderea va avea loc treptat pentru a ne asigura ca mentinem controlul asupra afacerii si ca dispunem de un numar suficient de angajati competenti care sa sustina dezvoltarea noastra intr-un mod profesionist”, a declarat, pentru Wall-Street, Vlad Sandru, manager de comunicare in cadrul companiei.

Compania si-a inceput activitatea in mai 2006 printr-o operatiune pilot in Bucuresti. In prezent, infrastructura teritoriala numara 16 sucursale si puncte de lucru in alte 25 de orase. Acest lucru inseamna ca, in momentul de fata, compania isi ofera serviciile pentru circa 70% din populatia urbana a tarii, este de parere Sandru.

Piata creditelor de consum din Romania, inclusiv cele acordate de IFN-uri (institutii financiare nebancare), se afla intr-o perioada de stagnare, cu precadere ca urmare a crizei internationale.

In acest sens, numarul solicitarilor de imprumut primite de Provident Financial Romania a inregistrat recent o crestere usoara, insa reprezentantul companiei considera ca acest lucru se datoreaza perioadei de dinainte de sarbatori, cand, in general, nevoia de bani creste. „Aceasta crestere este in linie cu nivelul pe care il preconizam in mod normal pentru perioada sarbatorilor”, a mai explicat Sandru.

Modelul de business al companiei presupune ca imprumuturile sa fie acordate in numerar de catre reprezentantii companiei, care viziteaza apoi saptamanal clientii la domiciliu pentru incasarea ratelor. „Consideram ca suntem in masura sa identificam imediat orice dificultate financiara a clientilor nostri si sa reesalonam costurile fara niciun cost suplimentar”, a mai detaliat Sandru.

Mai mult, oficialul a spus ca Provident Financial dispune de sisteme complexe de stabilire a bonitatii potentialilor clienti, lucru dovedit si de procentul scazut al creditelor neperformante. „De altfel, circa 50% din solicitarile de imprumut pe care le primim sunt respinse tocmai pentru ca persoanele respective nu si-ar permite sa le restituie”, a mai declarat Sandru.

La sfarsitul lui iunie 2008, compania avea peste 50.000 de clienti si emisese imprumuturi de peste 12 milioane de euro. „Inca de la lansarea operatiunilor, Provident Financial Romania s-a dezvoltat in ritm sustinut, in conformitate cu asteptarile initiale ale companiei si suntem increzatori ca vom raporta rezultate solide pentru anul care tocmai s-a incheiat”, a mai spus reprezentantul Provident Financial.

Provident Financial Romania este o institutie financiara nebancara specializata in acordarea de imprumuturi de valoare mica, pe termen scurt, direct la domiciliul solicitantilor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Modificarile BNR au injumatatit clientii IFN-urilor