Arbitrul pensiilor private a decis, intr-o sedinta din 15 ianuarie, modificarea normei 14/2007 care prevede, printre altele, ca brokerii de pensii private sa respecte reglementarile contabile din sistemul pensiilor private, alaturi de administratori si de fondurile de pensii.
Potrivit aceleiasi norme, administratorii care gestioneaza atat fonduri de pensii obligatorii, cat si fonduri de pensii facultative trebuie sa aiba activitatea de contabilitate separata pentru cele doua activitati, se mai arata in comunicatul transmis duminica de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Norma mai prevede, printre altele, implementarea unor noi reguli referitoare la inchiderea conturilor de venituri si cheltuieli la finalul fiecarei luni calendaristice si nu la final de an, asa cum prevad regulile generale de contabilitate.

Prin modificarea si completarea acestei nosrme, au fost introduse unele conturi contabile noi, deoarece nu erau evidentiate in contul de profit si pierdere elemente precum emiterea, rascumpararea, vanzarea, cedarea cu titlu gratuit sau anularea instrumentelor de capitaluri proprii ale entitatii - actiuni, parti sociale, potrivit CSSPP.

Reglementarile contabile prevazute in noul act normativ devin aplicabile incepand cu situatiile financiare ale exercitiului financiar 2008, se arata in comunicatul arbitrului pensiilor private.

Modificarile si completarile aduse normei 14/2007 au aparut din necesitatea armonizarii tratamentelor si procedurilor contabile din sistemul de pensii private cu aquis-ul comunitar in domeniu si cu celelalte reglementari contabile nationale, se mai arata in comunicatul CSSPP
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri