O parte dintre angajatori nu mai vor sa ofere salariatilor pensii facultative, dupa ce anterior isi aratasera intentia in acest sens, a spus marti directorul general al Allianz-Tiriac Pensii Private, care estimeaza, totusi, ca numarul de participanti se va dubla in 2009, pana la 300.000.

"Companiile au probleme. O parte dintre angajatori dau inapoi in ce priveste pensiile facultative pentru angajati. In acest an, piata de pensii facultative se va baza pe vanzari individuale", a spus Crinu Andanut, citat de NewsIn.

"Estimam ca piata de pensii facultative va ajunge la 300.000 de participanti la sfarsitul lui 2009, dupa ce va acumula active de 50 - 60 milioane euro", a mai spus el.

La sfarsitul anului trecut, fondurile de pensii facultative aveau peste 150.000 de participanti si active de 84,3 milioane lei (21,1 milioane de euro).

Presedintele arbitrului pensiilor private (CSSPP), Mircea Oancea, estimeaza ca numarul fondurilor de pensii de pe piata pensiilor facultative (pilonul III) va ajunge la 13-15 la sfarsitul acestui an, de la zece in prezent.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Ce surprize "bine facute" promite Iohannis pentru pensiile private