American International Group (AIG) vrea sa intre pe piata pensiilor facultative (pilonul III) din Romania, urmand sa analizeze aceasta posibilitate in acest an, a declarat directorul general al AIG Fond de pensii, Mihai Coca-Cozma.

Grupul american este deja prezent pe piata pensiilor private obligatorii din Romania (pilonul II), motiv pentru care analizeaza oportunitatea de a intra si pe piata pensiilor facultative, a precizat Coca-Cozma.
In Romania, divizia de pensii private obligatorii (pilonul II) a grupului, AIG Fond de Pensii, este al patrulea jucator de pe piata, cu active totale nete de 60,4 milioane lei si 256.900 participanti la sfarsitul anului trecut.

AIG Fond de Pensii SA, administratorul fondului de Pensii Administrat Privat AIG, are ca actionar principal AIG Life Asigurari Romania SA.

AIG Life Asigurari Romania si Societatea de Asigurari AIG Romania au ca actionari semnificativi companii din cadrul grupului AIG.

"Chiar daca nu vor inregistra un nivel ridicat al activelor in 2009, foarte multe companii se vor axa pe piata pensiilor facultative in 2009", a estimat presedintele CSSPP, Mircea Oancea.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Setari Cookie-uri