Raiffeisen International va prelua banca Aval, a doua institutie de credit ca marime din Ucraina, tranzactia urmand sa fie avizata de catre banca centrala si autoritatea de concurenta, relateaza Mediafax.
"Discutiile s-au finalizat. Raiffeisen International va achizitiona 93,5 la suta din titlurile bancii", se arata intr-un comunicat al bancii austriece, fara a mentiona pretul platit pentru actiuni. Negocierile intre cele doua parti au fost initiate la inceputul acestui an, preluarea bancii Aval fiind inclusa in strategia Raiffeisen de extindere pe piata est-europeana, aflata in plina expansiune.

Conform comunicatului, dupa finalizarea tranzactiei, Raiffeisen International, divizia pentru Europa Centrala si de Est a Raiffeisen Zentralbank Österreich, va deveni lider pe piata ucraineana. Raiffeisen International este prezenta pe pietele a 16 state emergente din trei regiuni - Europa Centrala, Europa de Sud-Est si Comunitatea Statelor Independente, din care fac parte Rusia si fostele republici sovietice.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
TOP cel mai bine platite sportive din lume. Cat castiga Halep