Banca Nationala a Romaniei (BNR) va pune in circulatie din 23 ianuarie, in scop numismatic, 250 de monede din aur dedicate aniversarii a 150 de ani de la Unirea Principatelor Romane, a anuntat, joi, banca centrala intr-un comunicat.
Aversul monedei prezinta stema Romaniei si portretul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, sub stema prezinta valoarea nominala a monedei - 500 lei, iar dedesubt, anul emisiunii - 2009. La exterior, moneda prezinta inscriptiile circulare "ROMÂNIA" - in partea de sus si "ALEXANDRU IOAN CUZA" – in partea de jos.

Reversul prezinta stemele reunite ale Moldovei si Tarii Romanesti in scuturi ovale, timbrate de o coroana princiara, simbolizand unirea celor doua principate sub acelasi suveran, iar la exterior, inscriptia circulara "UNIREA PRINCIPATELOR ROMANE 24 IANUARIE 1859".

Monedele, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de brosuri de prezentare a tematicii emisiunii, redactate in limba romana, engleza si franceza.

Brosurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se gasesc semnaturile Guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei si Casierului central. Monedele vor fi prezentate in cutii adecvate, pe al caror capac este inscriptionata sigla BNR.

Punerea in circulatie, in scop numismatic, a monedelor din aur din emisiunea "Aniversarea a 150 de ani de la Unirea Principatelor Romane" se realizeaza prin sucursalele Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale BNR.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri