Directorul executiv al RZB: Datoriile in valuta, o problema in Romania

Numarul mare de imprumuturi si credite ipotecare luate in valuta reprezinta o problema in state precum Romania si Ungaria, unde monedele nationale s-au depreciat, a spus directorul executiv al Raiffeisen Zentralbank (RZB), Walter Rothensteiner.

Rothensteiner a declarat pentru cotidianul austriac Kurier ca ar fi gresit ca banca sa inchida afacerile din fostul bloc comunist, pentru ca aceste state au un potential enorm, scrie Reuters, citat de NewsIn.

"Urmatorii doi ani vor fi cu siguranta extrem de dificili", a declarat Rothensteiner, adaugand ca statele din fostul bloc comunist au, totusi, potential.

"Datoriile acestor oameni au crescut proportional cu deprecierea valutelor. Dar le vom acorda mai mult timp pentru a plati la timp. Nu vom abandona aceste tari", a mai declarat acesta.

Directorul general al Coface Romania, Cristian Ionescu, declara recent ca bancile-mama forteaza mana subsidiarelor din Romania sa aduca banii acasa, in contextul crizei financiare mondiale.

Intrebat care sunt acele banci-mama care cer rambursarea anticipata a creditelor, seful Coface a raspuns: "Toate. Banci americane, banci turcesti, banci austriece....".

Ionescu a mai spus ca firmele care au intarzieri de plata motiveaza aceste intarzieri prin faptul ca bancile le cer rambursarea creditelor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri