"Erste va continua sa asigure, ca si pana acum, finantarea BCR, in functie de necesitati. Ca urmare, banca noastra are capacitatea de a finanta, atat in lei cat si in euro, toate proiectele de afaceri de buna calitate, viabile", a declarat Wolfgang Schoiswohl, consilier al Comitetului Executiv BCR pe linia de afaceri corporate.

Astfel, Banca Comerciala Romana (BCR) continua finantarea companiilor, "in conditiile asigurarii unui management adecvat al riscului menit sa protejeze clientii insisi, banca si actionarii".

Soldul creditelor acordate de BCR a avut in ultimul trimestru al anului trecut o evolutie peste media sistemului bancar, banca inregistrand in noiembrie 2008 cresteri ale cotei de piata atat pe segmentul credite retail, cu 0,5%, cat si pe cel corporate, cu 0,4%, fata de luna septembrie, se mai precizeaza in comunicatul bancii.

Citeste si:

Pe de alta parte, volumul creditelor acordate de Banca Comerciala Romana in ultimul trimestru din 2008 a suferit o scadere considerabila, de aproximativ 60%, dupa ce BNR a introdus noul regulament, a spus miercuri directorul BCR responsabil de dezvoltarea produselor de retail, Sorin Mititelu.