Contractul a fost acordat asiguratorului Certasig pe 8 ianuarie 2009, in urma unei licitatii deschise la care au participat patru companii de asigurare.

Politele Casco se vor incheia la sediu Transelectria SA din Bucuresti si a companiei, se mai arata in anuntul de atribuire al Transelectrica.

Compania Certasig SA Societate de Asigurare Reasigurare a fost infiintata in 2003, ca urmare a fuziunii dintre fosta societate Fortuna SA Baia Mare si fosta Asigurarea Romano-Canadiana Aroca SA Bucuresti. Certasig este controlata cu 97% din capitalul social de fondul privat de investitii Royalton Partners si a inregistrat prime brute subscrise de 2,22 milioane de lei in 2007.

Transelectrica, operatorul de transport si de sistem din Romania, a fost infiintata conform Ordonatei de guvern nr. 627/31 iulie 2000, ca urmare a separarii fostei Companii Nationale de Electricitate (CONEL) in patru entitati independente: Transelectrica, Electrica, Hidroelectrica si Termoelectrica – pentru transportul si dispecerizarea, distributia si producerea energiei electrice.