Companiile detinute in Romania de Vienna Insurance Group (VIG) au inregistrat in 2008 o crestere cu 68% a volumului primelor subscrise, la 612,98 milioane euro, conform datelor preliminare, prezentate intr-un raport al VIG.
In Romania, VIG controleaza Omniasig, Omniasig Asigurari de Viata si Asirom. Veniturile preliminare din sectorul asigurarilor non-viata au fost de 574,07 milioane euro, in crestere cu 62,8% fata de 2007. In sectorul asigurarilor de viata, primele au fost de 38,91 milioane euro.

Conform unor date preliminare, VIG a inregistrat prime subscrise de 8,32 miliarde euro in 2008, in crestere cu 16,1% fata de anul trecut. In segmentul asigurarilor de non-viata, Vienna Insurance Group a inregistrat prime subscrise de 4,87 miliarde euro, in crestere cu 19%, potrivit NewsIn.

De asemenea, si sectorul asigurarilor de viata a avut o crestere puternica, cu 12,2%, la 3,46 miliarde dolari, a primelor subscrise, mai ales in Europa Centrala si Est.

Grupul estimeaza un profit consolidat, inainte de taxe de aproximativ 540 milioane euro, pe intregul an 2008, in ciuda performantei slabe a pietelor financiare, din al patrulea trimestru al anului trecut.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri