ING Asigurari de Viata si ING Fond de Pensii nu au in vedere momentan disponibilizari de personal, desi grupul a anuntat luni ca va concedia 7.000 de angajati la nivel mondial, a declarat marti, pentru NewsIn, directorul general al ING Asigurari de Viata, Cornelia Coman.
Grupul financiar olandez ING anuntase luni ca va disponibiliza 7.000 de angajati din toata lumea, in 2009, ca parte a unui plan de reducere a costurilor cu un miliard de euro.

"In cei 7.000 de angajati care urmeaza sa fie disponibilizati nu sunt inclusi si angajatii ING Asigurari de Viata si ING Fond de Pensii. Nu avem in vedere momentan disponibilizari de personal la aceste doua companii", a precizat Coman.

ING Asigurari de Viata si ING Fond de Pensii au, in prezent, 420 de angajati, iar conducerea acestora considera ca personalul este suficient pentru realizarea obiectivelor propuse pentru acest an.

Coman a adaugat ca nu are in vedere o crestere a numarului de angajati, dar nici nu intentioneaza sa faca disponibilizari in acest moment.

Grupul ING isi justifica, luni, anuntul prin faptul ca incearca sa ia "masurile necesare in contextul conditiilor economice actuale si schimbarilor continue de pe piata de profil".

De asemenea, potrivit aceluiasi comunicat, ING vizeaza reducerea riscurilor si costurilor, in timp ce va spori activitatea concentrata asupra serviciilor de baza, de economii si investitii.

Conform unor rezultate preliminare, ING a avut pierderi nete de un miliard euro in 2008, in timp ce directorul executiv, Michel Tilmant, a demisionat luni, invocand "circumstantele extraordinare din ultimele luni".

ING a primit in 19 octombrie o injectie de capital de 10 miliarde euro din partea guvernului olandez, din cauza deprecierii activelor.

Grupul ING este prezent pe piata din Romania cu afaceri bancare, de asigurari, pensii private, leasing si factoring prin ING Bank Romania, ING Lease, ING Commercial Finance, ING Real Estate Investment Management, ING Asigurari de Viata si ING Fond de Pensii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri