Compania de Factoring, detinuta de Banca Transilvania si de Intermarket Bank AG Austria, vrea sa acceseze 10 milioane euro in primul trimestru din 2009 pentru finantarea contractelor incheiate cu firmele mici si mijlocii, a declarat pentru NewsIn, directorul general al companiei, Valentin Chirca.

"Suntem in discutii cu patru-cinci banci comerciale pentru a accesa aproximativ 10 milioane euro", a mentionat directorul general al Companiei de Factoring.

"Deocamdata nu am finalizat niciuna din aceste discutii, dar estimam ca pana la sfarsitul primului trimestru din acest an vom reusi, cel putin partial, sa ne finantam", a adaugat oficialul Companiei de Factoring, care s-a aratat optimist cu privire la accesarea acestor fonduri.

El a adaugat ca, in prezent, bancile sunt mai prudente in ce priveste finantarea.

"In ultimele luni s-a simtit o reducere a apetitului bancilor pentru finantare, cel putin pentru cea a factoringului. Acest lucru se simte si este evident si speram la o revenire in 2009", a mentionat Chirca.
El a explicat ca afacerile Companiei de Factoring depind foarte mult de gradul de accesare a finantarilor de la banci.

Compania este pe piata din octombrie 2006, iar actionarii sunt Banca Transilvania si Intermarket Bank AG Austria - lider in Europa Centrala si de Est in servicii de factoring.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
COVID-19 a tăiat radical veniturile românilor și le-a schimbat tiparul de consum
Setari Cookie-uri