CSA a hotarat interzicerea temporara a activitații brokerului de asigurari Capital & Alliance Insurance Broker SRL, deoarece a incasat primele sau unele rate de prima de la asiguratii Allianz-Tiriac si nu a decontat integral sumele incasate, potrivit unui anunt al CSA.
Brokerul de asigurari Capital & Alliance Insurance Broker SRL a incheiat un contract pe o perioada de 12 luni cu Allianz-Tiriac Asigurari SA, cu posibilitatea prelungirii automate daca acesta nu era denuntat de catre una din parti. Contractul prevede si un preaviz de 30 zile inainte de trecerea anului, potrivit datelor publicate in Monitorul Oicial.

In baza contractului, brokerul de asigurare era imputernicit sa intermedieze polite de asigurare in numele si pentru asigurator si, respectiv, sa incaseze primele de asigurare aferente acestor contracte.

Cu ocazia controalelor efectuate s-a constatat ca, desi brokerul de asigurare a incasat primele sau unele dintre ratele de prima de la asiguratii pentru care a intermediat polite de asigurare, acesta nu a decontat, integral, societatii de asigurare aceste sume, potrivit datelor publicate in Monitorul Oficial.

Brokerul Capital & Alliance are inregistrate prime de asigurare incasate si nevirate societatii de asigurare in valoare de 357.606 lei, care rezulta si din datele inscrise in balanta de verificare a acestuia la data de 30 septembrie 2008, se arata in documentul publicat in Monitorul Oficial.

Pentru solutionare pe cale amiabila, societatea Allianz-Tiriac Asigurari a stabilit mai multe intalniri, insa fara niciun rezultat, potrivit documentului.

Potrivit legii, in perioada interzicerii activitatii, brokerul de asigurare nu trebuie sa desfasoare activitati de negociere si sa incheie noi contracte de asigurare pentru populatie sau firme.

Capital & Alliance poate face plangere la Curtea de Apel Bucuresti, in termen de 30 de zile de la comunicarea deciziei CSA.

Brokerul are obligatia, printre altele, sa aduca la cunostinta clientilor sai interzicerea activitatii de asigurare, in cel mult trei zile de la data primirii prezentei decizii, in vederea efectuarii platii ratelor scadente la contractele in curs de derulare direct la asigurator, ramanand direct raspunzator pentru indeplinirea obligatiilor asumate prin contractele in vigoare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri