Bugetul pe 2009, in forma actuala, prevede capitalizarea CEC Bank cu 900 milioane lei, dar nu si o capitalizare suplimentara a Eximbank, a declarat joi secretarul general al Asociatiei Nationale a Exportatorilor si Importatorilor (ANEIR), Mihai Ionescu.
Proiectul de buget mai prevede si o alocare de 400 milioane lei pentru fondul de contragarantare, dar nu include fonduri suplimentare pentru fondurile de garantare, a mai spus Ionescu, la o conferinta cu ocazia incheierii unui parteneriat pentru sprijinirea firmelor din Romania.

ANEIR a solicitat folosirea profitului Eximbank din 2008 la capitalizarea bancii cu 70 milioane lei si fonduri suplimentare de 500 milioane lei in partea a doua anului, in conditiile in care proiectul de buget nu prevede sume pentru capitalizarea institutiei, a spus joi secretarul general al ANEIR.

"Bugetul in forma actuala prevede masurile anti-criza aplicabile, speram noi, pana la sfarsitul primului trimestru, in conditiile in care bugetul ar puea fi aprobat pana la sfarsitul lui februarie. În plan sunt 900 de milioane lei pentru capitalizarea CEC Bank, 0 pentru capializarea EximBank, 0 pentru marirea fondurilor de garantare si 400 milioane lei pentru Fondul de Contragarantare", a spus secretarul general al Asociatiei Nationale a Exportatorilor si Importatorilor (ANEIR), Mihai Ionescu.

El a adaugat ca, pentru partea a doua a anului, ANEIR va solicita 500 milioane lei pentru capitalizarea EximBank, dar si sume suplimentare pentru Fondul de Garantare a Creditului Rural si pentru Fondul National pentru IMM (FNIMM).

In plus, ANEIR va cere dublarea fondurilor acordate EximBank pentru sustinerea exportatorilor, de la 270 milioane lei la echivalentul a cel putin 100 milioane euro, a mai spus Ionescu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri