Din valoarea totala a finantarii, 10 milioane euro sunt acordati pe 6 ani si jumatate, pentru achizitia de echipamente necesare utilarii celor doua magazine situate in zona Militari din Bucuresti, respectiv in cadrul Iulius Mall din Suceava, restul de 5 milioane euro reprezentand capital de lucru.

"Inaugurarea celor doua magazine la finalul anului trecut a reprezentat o realizare foarte importanta.

Asigurarea resurselor pe termen lung pentru aceste proiecte a fost, de asemenea, prioritatea numarul unu din punct de vedere financiar si de aceea suntem multumiti pentru faptul ca finantarea UniCredit s-a finalizat cu succes", a precizat directorul financiar al Auchan Romania, Michele Ceresoli.

Citeste si:

"In contextul actual al pietei, este important ca bancile sa continue sa-si sprijine clientii cu finantari pe termen lung pentru investitii. In concretizarea parteneriatului, foarte importante au fost modelul de business si managementul profesionist al companiei", a declarat presedintele executiv al UniCredit Tiriac Bank, Rasvan Radu.

In anul 2008, UniCredit Tiriac Bank a inregistrat o crestere de 53% a valorii creditelor acordate si un avans cu 57% a volumului depozitelor atrase.

MGV Distri-Hiper a fost fondata in anul 2005, pentru a infiinta si exploata magazinele Auchan in Romania si detine in prezent 6 hipermarketuri Auchan si un supermarket. Recent, retailerul francez Auchan a anuntat ca a cumparat 51% din societatea MGV Distri-Hiper, operatorul hipermarketurilor Auchan in Romania. In urma acestei tranzactii, grupul si-a majorat participatia la 100% din capitalul firmei. Extinderea in Romania va continua prin deschiderea a inca doua hipermarketuri Auchan in Timisoara si Constanta.