Fondul de investitii Advent International, care desfasoara operatiuni si in Romania, anunta cooptarea lui Peter Nachtnebel in cadrul biroului regional de la Praga, ocupandu-se de pietele din Europa Centrala si de Est.

Nachtnebel a coordonat anterior divizia de Investment Banking a grupului financiar UniCredit, activand pe diferite piete din regiune precum Rusia, Turcia sau Austria.

Ocupand aceasta functie, Nachtnebel a devenit unul dintre cei mai renumiti bancheri in private equity, oferind consultanta in mai mult de 100 de tranzactii regionale incheiate in ultimii 10 ani.

Inainte de experienta in cadrul UniCredit, Nachtnebel a activat in cadrul grupului Creditanstalt (devenit ulterior Bank Austria).

“Am colaborat multi ani cu echipa Advent in CEE ai carei membri i-am considerat intotdeauna profesionisti si energici, care reusesc cu succes sa combine forta si vigoarea unei companii multinationale cu o buna cunoastere a regiunii si a pietei. Dupa o experienta vasta in sistemul bancar, am decis sa raspund acestei provocari de a ma implica in investitiile si extinderea afacerilor aici, si sunt incantat sa ma alatur echipei Advent”, a declarat Peter Nachtnebel, referitor la numirea sa.

“Il cunoastem pe Peter de foarte multa vreme si intodeauna am fost placut impresionati de compatibilitatea dintre noi, dar si de abordarea sa profesionista in finantarea companiilor in plina crestere. Acum, ca s-a hotarat sa se implice mai activ in dezvoltarea noilor afaceri in regiune, suntem onorati ca a ales echipa Advent. De la sediul lui din Praga, Peter va lucra cu noi in toate proiectele pe care le intreprindem in toata regiunea”, a spus Chris Mruck, Managing Partner si coordonator adjunct in programul de investitii derulat de Advent Central Europe in regiune.

Advent International a infiintat anul trecut ACEE IV, al patrulea fond destinat investitiilor in Europa Centrala si de Est, in valoare de un miliard de euro.

In ultimii trei ani, Advent a investit in opt companii din cinci tari Central-Europene. Printre aceste companii se numara dufa DEUTEK, cel mai mare producator de vopsele decorative din Romania, LaborMed Pharma, producator si distribuitor de medicamente generice, si Ceramica Iasi, producator de top din industria blocurilor ceramice si tiglei.

De asemenea, Advent a iesit in totalitate sau partial din sapte investitii, printre care Compania Nationala de Telecomunicatii din Bulgaria (BTC), aceasta fiind vanduta catre AIG Capital Partners, in urma unei tranzactii evaluate la 1,66 miliarde de euro, Terapia Cluj, vanduta companiei Ranbaxy Laboratories Limited pentru suma de 324 milioane de dolari, si Zone Vision, ce a fost vanduta companiei Chellomedia, divizia europeana a UnitedGlobalCom, Inc., in urma unei tranzactii ce a evaluat compania la 80 de milioane de dolari.

Patru dintre cei mai mari investitori in fondul ACEE IV sunt GIC Special Investments, AlpInvest Partners, California State Teachers’ Retirement System si BERD.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Zentiva investeste 30 milioane euro in fabrica de productie din Praga