Piata bursiera s-a animat usor, cu o zi inainte de prezentarea rezultatelor financiare de catre Petrom. Compania petroliera a tinut ieri capul de afis, titlurile acesteia fiind cele mai tranzactionate. Unii brokeri a fost surprinsi de volumul mare de actiuni SNP vandute, 21,6 milioane, care insa si-au gasit rapid cumparatori, ceea ce a dus la o crestere a pretului unei actiuni cu 1,3%, pana la 0.4500 lei.
Interesul pentru Petrom a determinat si transferarea unui pachet de 14,6 milioane titluri printr-o tranzactie speciala, la valoarea de 6,6 milioane de lei si la pretul de 0.4500 lei/actiune.

Faptul ca Petrom isi va prezenta azi rezultatele financiare in tandem cu OMV, ma determina sa cred ca au obtinut rezultate spectaculoase", afirma Florin Catinas, broker la societatea WBS Romania. El este de parere ca, in aceste conditii, Petrom va influenta piata pozitiv in urmatoarele sedinte de tranzactionare.

Evolutia SNP a ajutat indicele BET, al celor mai performante zece tittluri, sa inchida la variatii pozitive, de 0,6%. Si BET-C a urcat cu 0,9%, in timp ce BET-FI a scazut cu 0,4%.

Titlurile a doua societati de investitii, SIF 2 Moldova si SIF 5 Oltenia, au inchis ziua la acelasi pret din sedinta de luni. Celelalte trei SIF-uri au pierdut in medie 0,8%. SIF 5 si SIF 2 au facut obiectul unor tranzactii speciale. S-au efectuat 13 transferuri cu 3,9 milioane actiuni SIF 5, la valoarea totala de 6,3 milioane de lei, pretul fiind de 1.6600 lei/actiune.

In cazul SIF 2, s-au facut noua transferuri a 3,2 milioane de titluri, la pretul de 1.4200 lei/actiune. Valoarea totala a tranzactiilor s-a situat la 4,6 milioane de lei. "Acest fapt ar putea reprezenta o incercare de concentrare a actiunilor de catre un investitor spre liimita legala de 1%", declara Radu Iloiu, trader la Active International.

Pe langa SNP, si alte blue-chipsuri au atras interesul jucatorilor. Titlurile Bancii Transilvania (TLV) au inregistrat o crestere a cotatiei cu 0,5%, 0.9100 lei/actiune, in conditiile in care s-au facut schimburi cu 1,8 milioane actiuni, la valoarea totala de 1,6 milioane de lei. Actiunile BRD au castigat mai mult, 0,8%, pretul fiind la inchidere 11.8000 lei/actiune. S-au tranzactionat insa doar 62.500 de actiuni, la valoarea de 735.800 lei. Din acest pachet, 60.000 de titluri s-au transferat printr-o tranzactie speciala, cu o valoare totala de 708.000 lei.

Pretul actiunilor Rompetrol Rafinare (RRC) s-a apreciat cu 0,6%, pana la 0.0960 lei/actiune. S-au facut schimburi cu 7,4 milioane de titluri RRC, in valoare de 711.767 lei.

Sicomed si-a continuat cresterea, atingand, ieri, maximul istoric. Pretul unui titlu SCD a crescut cu peste 3%, pana la 1.0100 lei/actiune, in conditiile in care s-au facut schimburi cu peste un milion de actiuni.

Valoarea totala a tranzactiilor bursiere efectuate a fost relativ ridicata pentru aceasta perioada, de 40,9 milioane de lei, echivalentul a 11,5 milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri