Dobanzile la finantarea in leasing isi vor mentine, pana in anul 2007, nivelul de circa 8-8,5%, iar durata medie a contractelor finantate va fi de cinci ani, apreciaza reprezentantii societatilor romanesti de leasing.

"Dobanzile tind sa se apropie tot mai mult de cele practicate in tarile cu traditie, dar nivelul lor depinde in ultima instanta de sursele de refinantare atrase", a declarat directorul de marketing al companiei Raiffeisen Leasing, Laura Ionescu.

Mentinerea sau scaderea usoara a nivelului dobanzilor este coroborata cu durata de finantare, care tinde sa se prelungeasca, clientii beneficiind astfel de rate mai mici. In prezent, contractele de leasing sunt incheiate pe un termen de trei-patru ani.
"Dobanzile la leasing ar putea fi micsorate pe viitor si ca urmare a scaderii dobanzilor la credite pe ansamblul intregii piete", apreciaza Florentina Mircea, directorul general al TBI Leasing.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri