Unita si-a majorat capitalul social cu 175 milioane lei (echivalentul a 45 milioane euro), respectiv cu 121%, pana la 320 milioane lei (82 milioane euro), suma care ar trebui sa asigure o dezvoltare solida a companiei.
Capitalul social detinut anterior de Unita se cifra la 145 milioane lei (circa 37 milioane euro), iar majorarea capitalului la 320 milioane lei a fost autorizata de consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) la finalul lunii ianuarie.

"Aceasta este prima investitie majora realizata de Uniqa Group, noul actionar al companiei Unita, care are ca obiectiv crearea unui fundament financiar necesar pentru implementarea cu succes a proiectelor companiei pe termen mediu. In contextul global al crizei economice, aceasta infuzie de capital vine sa demonstreze puterea financiara a grupului Uniqa si angajamentul pe care si l-a asumat in Romania prin investitia realizata", sustin reprezentantii companiei.

Grupul austriac de asigurari Uniqa a preluat recent de la Vienna Insurance Group (VIG) asiguratorul Unita, care era in prima jumatate a acestui an pe pozitia a sasea pe piata romaneasca, cu o cota de 6,12%.

Uniqa a renuntat, in schimb, la preluarea Astra, dupa ce negocierile pentru cumpararea restului actiunilor au esuat, pretul fiind considerat prea mare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri