Capitalul social detinut anterior de Unita se cifra la 145 milioane lei (circa 37 milioane euro), iar majorarea capitalului la 320 milioane lei a fost autorizata de consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) la finalul lunii ianuarie.

"Aceasta este prima investitie majora realizata de Uniqa Group, noul actionar al companiei Unita, care are ca obiectiv crearea unui fundament financiar necesar pentru implementarea cu succes a proiectelor companiei pe termen mediu. In contextul global al crizei economice, aceasta infuzie de capital vine sa demonstreze puterea financiara a grupului Uniqa si angajamentul pe care si l-a asumat in Romania prin investitia realizata", sustin reprezentantii companiei.

Grupul austriac de asigurari Uniqa a preluat recent de la Vienna Insurance Group (VIG) asiguratorul Unita, care era in prima jumatate a acestui an pe pozitia a sasea pe piata romaneasca, cu o cota de 6,12%.

Uniqa a renuntat, in schimb, la preluarea Astra, dupa ce negocierile pentru cumpararea restului actiunilor au esuat, pretul fiind considerat prea mare.