Interamerican devine Eureko si vede afaceri in scadere cu 10% in 2009

Interamerican estimeaza afaceri de aproximativ 70-72 milioane lei, cu circa 10% mai mici decat anul trecut, in conditiile in care politele pentru bunuri, auto, raspundere civila si cargo vor fi scoase de la vanzare la 1 mai, a spus directorul general adjunct al Interamerican, Carmen Radu.
In 2008, Interamerican a inregistrat prime brute subscrise de circa 80,4 milioane lei (fara servicii medicale), potrivit rezultatelor neauditate ale companiei.

Interamerican estimeaza ca segmentul de asigurari de viata va inregistra o crestere de 32% in acest an, pana la 49,7 milioane lei (de la 37,6 milioane lei in 2008), potrivit NewsIn.

In ce priveste asigurarile de sanatate, cresterea ar putea fi de 87% in acest an, pana la 19,2 milioane lei, de la 10,3 milioane lei conform rezultatelor preliminare din 2008.

Interamerican isi schimba denumirea in Eureko Romania si va investi 20 milioane euro in acest an pentru sustinerea procesului de rebranding si distributie si se va concentra pe activitatile de pensii private, sanatate si asigurari de viata, a spus directorul pe Romania al Eureko, Frans van der Ent (foto).

Interamerican a primit aprobarea Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) pentru a-si schimba numele in Eureko la sfarsitul anului trecut, iar procesul de schimbare a imaginii va demara de saptamana viitoare.

Interamerican a luat aceasta decizie pentru a sublinia apartenenta la grupul olandez Eureko, ce a preluat grupul Interamerican in 2001.

Frans van der Ent a precizat ca viitoarea Eureko Romania va face investitii importante pentru consolidare la nivel de brand si distributie. "La mijlocul lui februarie va fi lansata o campanie sustinuta de marketing care va defini pozitia Eureko in Romania", a mai spus directorul pe Romania al Eureko.

El a adaugat ca "in 2009, Eureko isi va extinde reteaua de furnizori de servicii medicale in intreaga tara cu parteneri specaili pentru a oferi clientilor sai o mai mare mobilitate in alegerea furnizorilor de servicii medicale".

Frans van der Ent a mai spus ca Eureko va continua sa-si dezvolte capacitatile de distributie prin restructurarea retelei de agenti, prin implementarea unei retele de vanzari catre clienti mari (lansata la sfarsitul lui 2008) si prin extinderea cooperarii cu brokerii si partenerii de distributie.

De asemenea, Eureko va sustine directii strategice si planuri de dezvoltare prin mai multe proiecte.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri