Cetelem a acordat un volum de credite mai mic cu 40% in decembrie

Cetelem, membra a BNP Paribas, se asteapta la o stagnare a imprumuturilor acordate in acest an, dupa ce in decembrie anul trecut a inregistrat o scadere a volumului de credite acordate cu circa 40% fata de decembrie 2007, a spus directorul general al companiei, Daniel Boaje.

In 2008, compania de credite de consum Cetelem a acordat pe piata romaneasca credite de 813 milioane lei (221 milioane euro), iar numarul de contracte a depasit 270.000.

"Volumul de credite acordate de Cetelem in decembrie 2008 a scazut cu circa 40% fata de decembrie 2007, iar in noiembrie cu circa 20%", a mentionat Boaje, citat de NewsIn.

El a explicat ca in octombrie-noiembrie 2008 "nu au fost lei in piata la niciun pret".

Seful Cetelem estimeaza ca piata creditelor de consum isi va reveni, insa nu mai devreme de a doua jumatate din 2009.

Boaje a precizat ca soldul imprumuturilor acordate de Cetelem a ajuns la sfarsitul anului trecut la 1,093 miliarde lei (274,3 milioane euro). "De la demararea activitatii numaram, in total, peste 1,1 milioane de contracte", a completat seful Cetelem.

Compania de credite de consum are ca prioritati pentru acest an sa isi mentina pozitia de lider pe piata de profil, sa imbunatateasca si sa dezvolte actualul portofoliu de produse.

Astfel, Cetelem mizeaza atat pe oferta actuala, cat si pe adaugarea de produse inovative, precum recent lansata platforma de creditare online destinata magazinelor virtuale-RateWebShop, care permiteclientilor accesarea mai rapida a creditului, a explicat Boaje.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri