Moneda nationala a recuperat usor din terenul pierdut in cursul zilei, incheind sedinta in apropiere de 4,245 lei/euro, intr-o evolutie corelata cu a celorlalte monede cu regim similar din regiune.
Leul a inceput sedinta in apreciere accentuata, de la 4,242 la putin peste 4,21 lei/euro, pentru a pierde apoi teren in mod constant, pana la 4,26 lei/euro. Dupa ora 14, leul a recuperat usor teren, euro fiind cotat in jurul orei 16:45 cu 4,2455-4,2555 lei, titreaza NewsIn.

In regiune, forintul a revenit sub 290 unitati/euro, dupa ce pierduse teren pana la 293,2 forinti/euro, in timp ce zlotul polonez era cotat in tranzactiile de la finalul dupa-amiezii cu 4,557 unitati/euro, dupa o depreciere pana peste 4,61 unitati/euro.

La cursul de referinta afisat de Banca Nationala a Romaniei (BNR), leul s-a apreciat pentru a patra zi consecutiv in fata euro, la 4,2522 lei/euro. Fata de dolarul american, leul s-a apreciat cu aproape un ban (0,16%), pana la 3,3218 lei/dolar.

Pe pietele internationale, moneda americana a intrat pe o tendinta de depreciere, pierzand teren de la 1,275 pana aproape de 1,29 dolari/euro. La 16:45, ora Romaniei, euro era cotat la 1,2870 dolari.

Pe piata monetara dobanzile la depozitele pentru o zi de tip overnight s-au mentinut vineri la 13-15% pe an, in apropierea dobanzii percepute de BNR la facilitatea de credit (lombard), de 14% pe an.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri