Bancherii se vor intalni cu reprezentantii Bancii Europene de Investitii (BEI) ca sa discute despre accesul bancilor la fonduri puse la dispozitie de BEI, a declarat presedintele Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), Radu Gratian Ghetea.

"Consiliul de administratie al ARB vrea sa dea curs initiativei Ministerului Finantelor, de a organiza o masa rotunda cu participarea Bancii Europene de Investitii si a reprezentantilor bancilor, pentru a clarifica mai multe aspecte privind accesul la fondurile puse la dispozitie de BEI", a spus Ghetea, informeaza NewsIn.

Incepand de luni, in Romania se afla o delegatie a BEI, condusa de Matthias Kollatz - Ahnen, vicepresedintele responsabil pentru operatiunile BEI in Romania. Delegatia BEI este primita la pranz de presedintele Traian Basescu.

Bancherii vor sa se intalneasca si cu reprezentantii fondurilor de garantare si ai Ministerului pentru IMM-uri pentru a discuta asupra accesului la fondurile europene.

"Foarte multe banci au devenit din ce in ce mai interesate pentru accesul la aceste fonduri. Au fost si urmeaza sa fie organizate intalniri pe aceasta tema", a mai spus Ghetea.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Eugen Teodorovici: Daca BEI ne da...sa ne bage si in traista