Actul normativ a fost adoptat in vederea actualizarii, pentru exercitiul financiar 2008, a reglementarilor care stabilesc regulile de intocmire si depunere a situatiilor financiare anuale de catre entitatile din sistemul de pensii private, se arata intr-un comunicat publicat marti de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Norma 2/2009 contine prevederi referitoare la termenul de depunere, continut, reguli de intocmire, precum si entitatile responsabile pentru intocmirea si depunerea situatiilor financiare, se mai arata in comunicat.

Potrivit actului normativ, situatiile financiare se vor pastra timp de zece ani. Acesta indica documentele care trebuie depuse de entitatile din sistemul de pensii private la CSSPP si, dupa caz, la Ministerul Finantelor Publice precum bilantul, contul de profit si pierdere, situatia modificarilor capitalului propriu, situatia fluxurilor de trezorerie si altele.

Potrivit acestui act normativ, situatiile pentru exercitiul financiar al anului 2008 trebuie intocmite si depuse de fondurile de pensii facultative (pilon III) si fondurile de pensii obligatorii (pilon II), precum si de administratorii si brokerii de pensii.