Clientii OTP Bank au fost tinta unei tentative de frauda de tip phishing, prin care li se cerea sa acceseze o pagina de internet asemanatoare cu aplicatia de internet banking a bancii, pentru a-si transmite datele personale ale cardului, a anuntat banca.
Mesajul, primit prin casuta postala electronica (e-mail) ii invita pe clienti sa isi acceseze contul la rubrica "my account activity" prin intermediul unui link care ii directiona catre un site fals al OTP Bank, unde li se cereau date personale ale cardului.

Aplicatia de internet copia pagina principala specifica OTP Bank Romania, insa domeniul apartinea Statelor Unite ale Americii. Orice date introduse in partea dedicata serviciului OTPdirekt erau memorate, iar clientul era directionat ulterior catre pagina reala de internet a bancii, mentioneaza comunicatul OTP Bank.

"Banca isi anunta clientii ca utilizatorii de carduri nu au fost afectati, intrucat pe site-ul fals nu li s-a solicitat PIN-ul cardului, codul CVC si alte date de identificare. Mai mult, datorita unei identificari dinamice, clientii serviciului OTPdirekt sunt protejati de un astfel de atac. De asemenea, banca doreste sa isi avertizeze clientii sa nu raspunda niciunei solicitari care contravine modului obisnuit de comunicare al bancii cu clientii", se arata in comunicat.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri