Casa de avocatura Bostina si Asociatii asista brokerul de asigurari Capital&Alliance Insurance in demersurile legale indreptate impotriva CSA si Allianz Tiriac Asigurari.
Demersul este urmarea unui litigiu intre brokerul de asigurare SC Capital & Alliance Insurance Broker SRL si SC Allianz Tiriac Asigurari SA, privitor la obligatiile reciproce ale acestora generate de un contract de mandat comercial incheiat initial intre parti.

In ciuda incercarilor de a stinge litigiul pe cale amiabila, acesta a culminat cu inregistrarea de catre Allianz Tiriac la instanta judecatoreasca a unei cereri privind declansarea procedurii de faliment a brokerului de asigurare, precum si cu depunerea de catre Capital&Insurance Broker SRL, la sediul autoritatii de supraveghere si control in domeniul asigurarilor (CSA), a unei cereri privind aplicarea masurilor legale impotriva asiguratorului, apreciat a se afla in stare de insolventa (faliment, potrivit legii speciale in materie).

"Pana la aceasta data, SC Capital&Alliance Insurance Broker SRL a exercitat atat actiunile legale impotriva sanctiunilor emise de CSA, cat si demersurile legale impotriva refuzului nejustificat al autoritatii de a solutiona, in vreun mod, cererile si sesizarile sale cu privire la analiza si constatarea situatiei financiare a asiguratorului", spune Ovidiu Tibuleac (foto), Avocat Senior, coordonatorul departamentului de Asigurari si Pensii Private din cadrul Bostina si Asociatii.

Brokerul de asigurari Capital & Alliance Insurance Broker SRL a incheiat un contract pe o perioada de 12 luni cu Allianz-Tiriac Asigurari SA, cu posibilitatea prelungirii automate daca acesta nu era denuntat de catre una din parti. Contractul prevede si un preaviz de 30 zile inainte de trecerea anului, potrivit datelor publicate in Monitorul Oicial.

In baza contractului, brokerul de asigurare era imputernicit sa intermedieze polite de asigurare in numele si pentru asigurator si, respectiv, sa incaseze primele de asigurare aferente acestor contracte.

Cu ocazia controalelor efectuate s-a constatat ca, desi brokerul de asigurare a incasat primele sau unele dintre ratele de prima de la asiguratii pentru care a intermediat polite de asigurare, acesta nu a decontat, integral, societatii de asigurare aceste sume, potrivit datelor publicate in Monitorul Oficial.

Brokerul Capital & Alliance are inregistrate prime de asigurare incasate si nevirate societatii de asigurare in valoare de 357.606 lei, care rezulta si din datele inscrise in balanta de verificare a acestuia la data de 30 septembrie 2008, se arata in documentul publicat in Monitorul Oficial.

Pentru solutionare pe cale amiabila, societatea Allianz-Tiriac Asigurari a stabilit mai multe intalniri, insa fara niciun rezultat, potrivit documentului.

Potrivit legii, in perioada interzicerii activitatii, brokerul de asigurare nu trebuie sa desfasoare activitati de negociere si sa incheie noi contracte de asigurare pentru populatie sau firme.

Bostina si Asociatii a inregistrat in 2007 o cifra de afaceri de 14,49 milioane euro si peste 130 de avocati si colaboratori. Societatea detine birouri in Bucuresti, Viena, Fribourg si Nicosia, precum si in alte 13 mari orase din Romania.

Casa de avocatura estimeaza pentru 2009 o crestere a cifrei de afaceri de 15 - 17% fata de 2008, luand in calcul varianta pesimista in ceea ce priveste situatia economica din Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri