Produsele unicat au prins oricind. De la acest aspect nu se abat nici firmele de asigurari. Pentru a-i atrage pe cetateni, firmele de brokeraj au lansat pe piata asigurarile unicat, dupa chipul, asemanarea si mai ales buzunarul clientului.

O societate de brokeraj in asigurari analizeaza nevoile clientului si, in functie de tipurile de asigurari existente pe piata, creeaza un pachet individual, ne povesteste cum vine treaba cu asigurarile unicat Karina Rosu, director general la firma de brokeraj KaRo-servicii de asigurari.

Degetul mare de la piciorul sting

Asigurarile unicat sau individuale pornesc de la nevoile clientului. Spre exemplu, o persoana considera ca este mai expusa la boli doar la degetul mare de la piciorul sting si la sprinceana de la ochiul drept. Pentru restul corpului, omul crede ca nu are nevoie de asigurare. Si atunci cere ce doreste, iar firma de brokeraj creeaza un pachet de servicii de asigurari pentru nevoile lui. In general, asigurarile mai complexe sint mai scumpe decit cele simple. Asta deoarece si expunerea la risc este mai mare, ne arata cum se formeaza pretul sefa de la KaRo. Pretul pentru o asigurare unicat porneste de la citeva sute de euro pe an si poate ajunge la citeva mii. Depinde foarte mult si de valoarea asigurarii pe care o doreste clientul. La bani mai putini, despagubiri mai mici, la bani mai multi, despagubiri pe masura.

Cine asigura

Pe buna dreptate, multi dintre cititori se vor intreba cu siguranta ce firma de asigurari pune la dispozitia clientului asemenea pachete? Raspunsul vine de la firmele de brokeraj in asigurari care le intermediaza si le creeaza. De exemplu, o firma de brokeraj, in functie de ce doreste clientul sa cuprinda pachetul de asigurari, poate apela la o singura firma de asigurari pentru incheierea politei sau la mai multe. Cu alte cuvinte, se asigura degetul mare de la piciorul sting la firma X si sprinceana la firma Y. O firma de brokeraj in asigurari pune la dispozitia clientului sau, in general, cele mai avantajoase prime de asigurari. De aceea, se lucreaza cu o anumita firma de asigurari pe un domeniu si cu alta pe alt domeniu. E drept, sint cazuri in care am creat un pachet individual de asigurari pentru un client si am lucrat si cu o singura firma de asigurari, daca am gasit intelegere, mai zice Karina Rosu.

Asigurari de grup

Pachetul de asigurari unicat nu se refera numai la persoanele fizice, asa cum am prezentat mai sus in material, ci si la persoanele juridice. Cu alte cuvinte, sint firme mari care doresc sa aiba un pachet de asigurari cit mai complex. Acest pachet porneste de la asigurarea pentru personalul mai expus riscului de accidente pina la cei mai putini expusi unui asemenea risc. Spre exemplu, la incheierea unei asigurari de grup, personalul care munceste in productie poate avea un anumit tip de asigurare, iar cel tesa, un al tip.

Asigurari pentru ferme eoliene

Am incheiat de-a lungul timpului diferite tipuri de asigurari, zice Karina Rosu. Una dintre ele, de care imi aduc aminte acum, se refera la o ferma eoliana, de producere a energiei electrice. Societatea in cauza dorea o asigurare pentru momentele in care nu bate vintul. Adica societatea primea de la firma de asigurari, in cazul in care aceasta nu producea energie electrica din lipsa vintului, bani, ca si cum ar fi mers, ne arata cit de complexa a devenit lumea asigurarilor sefa de la KaRo.

Asigurare pentru moartea unui actionar

Exista pe piata fel de fel de asigurari, care mai de care mai iesite din comun. O asigurare speciala incheiata de noi a fost cea privind moartea unui actionar important al unei companii, sustine Bogdan Andriescu, director general la firma de brokeraj in asigurari EOS Romania.

Mai precis, la o companie erau cinci actionari. Asigurarea se refera la faptul ca, daca unul dintre actionari moare, banii din asigurare merg catre familie, iar actiunile detinute de cel in cauza se impart celorlalti actionari ramasi in viata. Asta pentru ca nu cumva sotia sau copilul celui disparut sa aiba alte interese fata de ceilalti actionari, perturbind in acest fel afacerea, mai declara Bogdan Andriescu.

Asigurarea locuintei mai importanta decit asigurarea de viata

Potrivit unui studiu realizat de compania Sensimark Consult, in Capitala 46,7% dintre subiecti doresc incheierea unei asigurari pentru locuinta. Dintre acestia, numai 8,5% detin o polita pentru propria casa. Alte asigurari pe care bucurestenii ar dori sa le incheie: de viata (exclusiv pensie privata) - 24,2%; asigurare privata de sanatate - 8,1%; pensie privata - 5,4%. Dintre cei chestionati, 45% declara ca vor sa isi asigure locuinta anul viitor.

Principalul motiv pe care bucurestenii il invoca pentru lipsa unei asigurari il constituie lipsa resurselor financiare (50,4%). Argumentul functioneaza doar in cazul familiilor cu venituri modeste. Analiza Sensimark Consult mai indica si alti factori: lipsa de informatii (29,4%), de incredere (10,9%) si de interes (7%). In cazul asigurarilor pentru locuinta, 8% dintre subiecti au spus ca nu vor sa plateasca prima, 40% se arata dispusi sa achite maximum 20 lei (200.000 de lei vechi), si aproximativ o treime ar accepta sa plateasca peste 50 de lei (500.000 de lei vechi). Studiul, cu o marja de eroare de 3,2%, a fost realizat pe un esantion de 912 persoane din Bucuresti, cu virste cuprinse intre 15 si 65 de ani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri