VB Leasing Romania (VB Leasing Ro) si-a sporit profitul net de 2,7 ori, pe fondul reducerii costurilor , dar a afisat pentru anul trecut afaceri de 160 milioane euro, in scadere cu 22% fata de 2007, a declarat pentru NewsIn directorul general al companiei, Peter Demmer (foto).

In 2007, VB Leasing Ro inregistrase o valoare a bunurilor finantate de 205 milioane euro.

Profitul net inregistrat de VB Leasing Ro in 2008 a fost de 6,8 milioane euro, fata de 2,5 milioane euro in 2007, a precizat directorul general al VB Leasing Ro.

"Factorii principali care au dus la aceasta crestere au fost eficientizarea si reorganizarea proceselor de administrare a contractelor si ale canalelor de vanzare alternativa si reducerea, dupa o analiza minutioasa, a costurilor care nu aduceau plus valoare calitatii serviciilor orientate catre clienti", a spus Demmer.

Compania estimeaza pentru acest an o valoare a bunurilor finantate de 182 milioane euro, in crestere cu 14% fata de 2008, si aproximativ 9.500 de contracte noi.

"In 2008 s-au inregistrat 8.690 de contracte noi, o cifra extrem de rezonabila, luand in calcul evolutia economica incepand cu luna iulie", a explicat seful VB Leasing Romania.

In ce priveste structura portofoliului VB Leasing Ro, cea mai mare pondere a avut-o anul trecut - ca si in anii precedenti - sectorul autoturismelor, cu 49% din intregul portofoliu. "Vehiculele comerciale au reprezentat 30%, iar echipamentele 21%", a precizat Demmer.
El a adaugat ca, pentru acest an, estimeaza o reorganizare a portofoliului, astfel incat ponderea autovehiculelor sa scada, in timp ce ponderea echipamentelor si a vehiculelor comerciale sa se majoreze in structura portofoliului.

In acest an, compania se orienteaza catre segmentele de echipamente, in special cele medicale si agricole.

"Sectorul de echipamente, in special cele medicale si agricole, ramane cu un potential de dezvoltare ridicat, nevoia de retehnologizare si de modernizare fiind necesara. Masurile luate de stat in vederea sustinerii dezvoltarii acestui sector sunt extrem de importante, iar leasingul va reprezenta o modalitate viabila de materializare a acestei dezvoltari", a mai spus Demmer.

Compania VB Leasing Romania este detinuta de VB Leasing International, membru al grupului financiar austriac Österrechische Volkbanken AG, care detine 80% din capitalul social, si de Volksbank Romania SA, cu 20% din actiuni.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si