Actuala conducere a Eximbank va ramane in functie inca 20 de zile, perioada in care se va face predarea si primirea atributiilor.
Actionarul majoritar al Eximbank, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), a decis sa il numeasca la sefia Eximbank pe Ionut Costea, fostul presedinte al Emporiki Bank Romania, dar si al Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) in locul lui Carmen Radu. Costea isi va intra in atributii dupa ce va primi avizul din partea BNR, potrivit NewsIn.

AVAS detine 95,374% din capitalul Eximbank, restul actiunilor fiind in posesia celor cinci societati de investitii financiare: SIF Banat Crisana, SIF Moldova, SIF Transilvania, SIF Muntenia si SIF Oltenia.

"In 20 de zile se va face predarea si primirea atributiilor si speram ca acest lucru sa se faca in conditii civilizate", a spus Velicu.

Consiliul de administratie al Eximbank este format in prezent din Carmen Radu (presedinte), Iulian Velicu, Tudor - Gabriel Bohilteanu (vicepresedinti), Stefan Gelu Diaconu, Emanoil Negut, Emilian Badica si Florin Roman (membri).

"Din cei sapte membri ai consiliului de administratie, sase au fost schimbati. Din vechiul consiliu a fost mentinut numai Emilian Badica - reprezentantul SIF-urilor - ca element de continuitate, el fiind membru al CA inca de la infiintarea bancii", a mai spus Velicu, potrivit NewsIn.

Membru in consiliul director a fost numit si Liviu Voinea, directorul executiv al Grupului de Economie Aplicata (GEA), potrivit aceleiasi surse.

Presedintele AVAS, Mircea Ursache, a precizat anterior, pentru NewsIn, ca i-a propus pentru functia de vicepresedinte pe Paul Ichim si Luminita Manolache.

Ionut Costea a fost presedinte al Emporiki Bank Romania din toamna lui 2008, dupa ce a fost presedintele Raiffeisen Banca pentru Locuinte, incepand din 2004. Noul sef al Eximbank este cumnatul presedintelui PSD, Mircea Geoana.
Carmen Radu a fost numita la conducerea Eximbank in martie 2005, dupa ce a fost director general adjunct al Directiei de Colectare a Creantelor Bugetare din Ministerul Finantelor.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri